Beperking internationaal reisverkeer vanaf 27/01

  • 27 januari 2021

Beperking van het internationale reisverkeer 

Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden van woensdag 27 januari tot maandag 1 maart 2021. Het reisverbod zal gecontroleerd worden, zowel voor het weg-, lucht-, zee- als voor het treinverkeer.

Wie zich toch vanuit en naar België verplaatst, moet in het bezit zijn van een verklaring op eer. Dit modelformulier kunt u terugvinden via onderstaande link:
Verklaring op eer

De verklaring op eer moet gelinkt worden aan het Passenger Location Form (indien u langer dan 48u in het buitenland verbleef) en ondersteund worden door de nodige documenten. Het Passenger Location Form wordt bij voorkeur online ingevuld. Dit kan via volgende link:
https://travel.info-coronavirus.be/

Indien het niet mogelijk is om dit document online in te vullen, kan de papieren versie ook gebruikt worden: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/FR/Documents/BELGIUM_PassengerLocatorForm.PDF

Meer informatie omtrent deze formulieren en gebruik kan teruggevonden worden via de site: www.info- coronavirus.be.

Gedurende de periode van het verbod zijn enkel essentiële reizen toegelaten. Een overzicht van de reizen die worden toegelaten leest u op:
https://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/overlegcomite-beslist-tijdelijk-reisverbod-en-uitbreiding-isolatiehttps://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/overlegcomite-beslist-tijdelijk-reisverbod-en-uitbreiding-isolatie

Bij verdere vragen, kan onderstaand filmpje of document verdere duidelijkheid verschaffen:

Document reizen en corona
Filmpje reizen en corona