Brouwerijen

Je zag het misschien al in het logo, Vleteren is een echt bierdorp!

Drie deelgemeentes, drie brouwerijen!  Een echt mekka voor de bierliefhebbers dus…Van de Pannepot tot een Struise Rosse, van een Westvleteren 12 tot een Georges IV. Je vindt het hier allemaal!

BrouwerijenBrouwerij Deca

Elverdingestraat 4, 8640 Woesten

T 057 42 20 75

www.decabrouwerij.be
info@decabrouwerij.be

Brouwerij Deca is gevestigd in Woesten en toegankelijk voor bezoek. Vanaf 10 personen kunt u een groepsbezoek reserveren rechtstreeks bij de brouwerij en dit minstens één week op voorhand. Bieren: Georges IV, Vleteren Alt, Vleteren 12 blond, Vleteren 12 bruin, Antiek 8°, Antiek 5° blond, Vleteren 8 Port barrel aged. Naast eigen pareltjes verkopen ze ook de biertjes van de gastbrouwers. Hou zeker eens halt in hun nieuwe degustatieruimte, elke zaterdag open van 13-17 uur.

BrouwerijenDe Struise Brouwers

Kasteelstraat 50, 8640 Oostvleteren

T 057 36 44 12

W www.struise.com
struisesales@gmail.com

De Struise Brouwers hebben beslist tot nader orde met gesloten deuren te werken, de degustatieruimte is momenteel niet toegankelijk.

Bieren als Pannepot, Tsjeeses, Struise Witte en Rosse hebben de laatste jaren aan bekendheid gewonnen. De Struise Brouwers bezetten dan ook 11 plaatsen in de top 30 beste Belgische bieren. Ondanks hun succes en het feit dat ze alom geprezen worden, blijven ze relatief kleinschalig. Want ze moeten er zelf ook nog plezier aan beleven en natuurlijk is kwaliteit hier het allerbelangrijkste.

BrouwerijenSint-Sixtusbrouwerij

Donkerstraat 12, 8640 Westvleteren

Voor verdere info zie: https://www.trappistwestvleteren.be/nl

In 1838-39 begonnen de paters in de priorij voor het eerst met brouwen van de trappist. In 1945 besliste de abt om de productie in te perken, net voldoende om de abdij te onderhouden. Tegenwoordig worden er drie bieren gebrouwen: Trappist Westvleteren Blond (5,8°), Acht (8°) en Twaalf (10,2°). In 2005 werd de Westvleteren Twaalf door de website RateBeer.com verkozen tot het beste bier ter wereld. Ook de Westvleteren Acht scoort hoog in de lijstjes. Westvleteren blijft een dynamische brouwerij die de hoge kwaliteit van haar trappistenbier wil waarborgen. Traditie en hedendaagse knowhow bepalen de kartekteristieke Trappist Westvleteren!

De abdij en de brouwerij zijn niet toegankelijk voor het publiek. De trappisten van Westvleteren zijn enkel te koop voor particulieren in het winkeltje van OC ‘In de Vrede’ (6 flesjes p.p.) of in de brouwerij na online reservatie (meer info: zie https://www.trappistwestvleteren.be/nl).