Adreswijziging

Als je verhuist, moet je je nieuw adres binnen de acht werkdagen aangeven bij de dienst Burgerzaken van je nieuwe stad of gemeente. Maar ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist moet je dit aangeven.

Voorwaarden

Je kan de verhuis pas aangeven als je ook effectief verhuisd bent.

Procedure

Er zijn verschillende manieren om je adreswijziging door te geven:

  • Je kan langsgaan bij de dienst Burgerzaken van uw nieuwe gemeente
  • Je kunt de adreswijziging schriftelijk of per mail melden aan je nieuwe gemeente.

Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet. Je hoeft niet langer iets in je vorige woonst gemeente te doen. De dienst burgerzaken van Vleteren brengt je vorige gemeente op de hoogte van je adreswijziging.

Om de adreswijziging te kunnen doorgeven hebt je een geldig identiteitsbewijs nodig met je rijksregisternummer.

Als een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van zijn ouders voor het eerst verlaat om zijn hoofdverblijf elders te vestigen, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Na de aangifte controleert een wijkagent of je werkelijk op het aangegeven adres je hoofdverblijfplaats hebt. De datum inschrijving is eveneens de datum van de aangifte adreswijziging mits positieve vaststelling wijkpolitie. Na deze controle schrijft de dienst Burgerzaken je op uw nieuwe adres in, en zal je een e-mail (of een brief indien er geen e-mailadres is) ontvangen om je uit te nodigen op het gemeentehuis om je adreswijziging uit te voeren op je identiteitskaart. Hiervoor heb je je PIN-code en/of PUK-code nodig. Ook het inschrijvingsbewijs van uw voertuig wordt aangepast.

Vanaf het moment dat je identiteitskaart aangepast is, kan je alle andere instanties van je adresverandering op de hoogte brengen.

Wat meebrengen

  • Je elektronische identiteitskaart met PIN-code.
Dienst Burgerzaken
Veurnestraat 4
8640 Oostvleteren
België
057 40 93 26
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
13:30 - 16:30
Enkel via afspraak