Fietsroutes & fietsverhuur

Vleterse routes

Bierroute (‘Plezier en vertier op basis van Vleters bier’) (33 km)

Deze themaroute uit 2010 brengt je langs de drie brouwerijen en tal van cafeetjes en restaurants, waar je naar hartenlust kan genieten van de Vleterse bieren en streekspecialiteiten. De folder is gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme of te downloaden via deze link.

Kapelletjesroute (37 km)
Deze fietsroute brengt een dertigtal kleine kapelletjes onder de aandacht. De brochure kost € 3 en is beschikbaar bij de dienst toerisme.

‘t Veur-ende (36 km)

Fietsroutes‘Het veur-ende’ is plaatselijk dialect voor kopakker, het uiteinde van een veld. We fietsen meestal op het ‘veur-ende’ van Vleteren en doen daarmee bijna de volledige omtrek van Vleteren. Onderweg houden we 13 keer halt aan een boerderij of ergens te velde. Via leuke tekeningen en interessante tekstjes op een educatief bord, kom je meer te weten over een bepaalde sector van het landbouwbedrijf in de onmiddellijke omgeving. Hier en daar hebben we ook voor wat interactieve elementen gezorgd. De route is bewegwijzerd aan de hand van blauw-gele stickerpijlen. Een folder met de routebeschrijving en plattegrond is verkrijgbaar aan de balie van de dienst Toerisme in OC De Sceure.  Je kan de route ook downloaden via onderstaande link of door het inscannen van de QR-code die je bij het startbord vindt.

Bovendien kreeg ’t Veur-ende onlangs ook een digitaal kantje. Via deze website vind je bij iedere halte onderweg ook nog eens een extra digitaal zijsprongetje. 

http://plattelandspadvleteren.weebly.com/ 

Download hier de fietsroute

Provinciale routes in en rond Vleteren

FietsroutesFleternaroute (50 km) 

Deze bewegwijzerde route verkent de hoppestreek tussen Poperinge en Vleteren. De overgangszone tussen zand- en leemstreek vertoont een afwisselend uitzicht: nu eens domineren bossen en parken, dan weer bepalen akkers en lage weiden het landschapsbeeld. Van oudsher is de streek bekend om haar hoppeteelt. Een belangrijk gegeven op deze tocht vormt de vallei van de Vleterbeek. De route ontleent dan ook haar naam aan het Keltisch-Germaanse toponiem ‘Fleterna’, waarmee deze beekvallei werd aangeduid. De route vertrekt aan het ontmoetingscentrum De Sceure in Oostvleteren en gaat via de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren naar Poperinge. Via Elverdinge, Zuidschote en Woesten brengt de route je terug naar Oostvleteren. De routekaart kost € 2 en kan verkregen worden bij de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be. Vanaf september 2020 wordt deze fietsroute opgenomen in de Hoppeland fietsroute en kan vanaf dan niet meer apart verkregen worden. 

Fietsroutes

 

Fietsroutenetwerk 

Je kan natuurlijk ook zelf een fietsroute uitstippelen door gebruik te maken van het provinciale fietsnetwerk. Vleteren en omstreken vind je terug op de kaart 'Westhoek'.
De fietsnetwerkkaarten zijn vernieuwd in 2016. De fietsnetwerkkaart 'Westhoek' kost € 8 en is verkrijgbaar op de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

 

 

toerisme.valleedelalysNieuw fietsnetwerk Frans-Vlaanderen

Fietsen Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels
Het fietsnetwerk Westhoek loopt door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Tussen de Leie en de Frans-Vlaamse heuvels vind je maar liefst 830 km aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! Het netwerk is over de grens bewegwijzerd met dezelfde bordjes en ook de Franse kaart ziet er net als die van de Westhoek uit. 

Dankzij het knooppuntensysteem stippel je makkelijk je eigen route uit en… je kunt die zelfs onderweg veranderen! Geniet in alle vrijheid op de fiets van een heerlijk stukje Noord-Frankrijk. De fietsnetwerkkaart 'Vallée de la Lys' kost € 7 en is verkrijgbaar op de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

Fietsverhuur

Fietsen Covemaecker is uw ideale partner voor de verhuur van e-bikes.
Zij verhuren kwalitatieve, perfect, onderhouden dames e-bikes met Bosch middenmotor. 
Indien gewenst, worden de e-bikes op locatie geleverd. Reserveren op voorhand is een must. Verhuur is ook mogelijk buiten de openingsuren van de winkel.
 
De tarieven zijn als volgt:
 
1 dag : 30 euro/fiets
2 dagen : 55 euro/fiets
3 dagen : 80 euro/fiets
4 dagen : 100 euro/fiets
1 week : 140 euro/fiets 
 
De fietsen worden steeds volledig opgeladen afgeleverd en worden voorzien van een fietstas met extra kabelslot, pompje, reserve-binnenband en bandentrekkers. Indien verhuur voor meerdere dagen, wordt de oplader ook meegeleverd.

Covemaecker, Hendrik Deberghstraat 43, 8640 Oostvleteren, E info@covemaecker.be, T 057 40 03 15

toerisme.winkel.covemaecker
toerisme.fietsen.covemaecker