Fietsroutes & fietsverhuur

Vleterse routes

Bierroute (‘Plezier en vertier op basis van Vleters bier’) (33 km)

Deze themaroute uit 2010 brengt je langs de drie brouwerijen en tal van cafeetjes en restaurants, waar je naar hartenlust kan genieten van de Vleterse bieren en streekspecialiteiten. De folder is gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme of te downloaden via deze link.

Kapelletjesroute (37 km)
Deze fietsroute brengt een dertigtal kleine kapelletjes onder de aandacht. De brochure kost € 3 en is beschikbaar bij de dienst toerisme.

‘t Veur-ende (36 km)

Fietsroutes‘Het veur-ende’ is plaatselijk dialect voor kopakker, het uiteinde van een veld. We fietsen meestal op het ‘veur-ende’ van Vleteren en doen daarmee bijna de volledige omtrek van Vleteren. Onderweg houden we 13 keer halt aan een boerderij of ergens te velde. Via leuke tekeningen en interessante tekstjes op een educatief bord, kom je meer te weten over een bepaalde sector van het landbouwbedrijf in de onmiddellijke omgeving. Hier en daar hebben we ook voor wat interactieve elementen gezorgd. De route is bewegwijzerd aan de hand van blauw-gele stickerpijlen. Een folder met de routebeschrijving en plattegrond is verkrijgbaar aan de balie van de dienst Toerisme in OC De Sceure.  Je kan de route ook downloaden via onderstaande link of door het inscannen van de QR-code die je bij het startbord vindt.

Bovendien kreeg ’t Veur-ende onlangs ook een digitaal kantje. Via deze website vind je bij iedere halte onderweg ook nog eens een extra digitaal zijsprongetje. 

http://plattelandspadvleteren.weebly.com/ 

Download hier de fietsroute

Provinciale routes in en rond Vleteren

De Hoppelandfietsroute in een nieuw kleedje

Totaal: 53,4 km
Lus 1 vanuit Poperinge: 30,8 km
Lus 2 vanuit Vleteren: 23,8 km


toerisme.hoppelandDe streek rond Poperinge wordt ook wel het Hoppeland genoemd. In dit glooiende landschap banende hopranken zich een weg naar boven. We fietsen langs gepassioneerde brouwers die vakkundig de lekkerste ambachtelijke bieren produceren. We duiken in het groen van het Helleketelbos en de Sixtusbossen en bekijken kunst bij onze passage door Watou. In Oostvleteren wandelen we tussen de exotische dieren in de Zonnegloed. Onderweg genieten we van mooie vergezichten en heerlijke afdalingen en komen tot rust in de stille Westhoek. Hoewel dit stukje Vlaanderen niet door Duitsland werd bezet, zijn ook hier de littekens van de Eerste Wereldoorlog niet uit het landschap weg te denken.


Fietsroutes

 

Fietsroutenetwerk 

Je kan natuurlijk ook zelf een fietsroute uitstippelen door gebruik te maken van het provinciale fietsnetwerk. Vleteren en omstreken vind je terug op de kaart 'Westhoek'.
De fietsnetwerkkaarten zijn vernieuwd in 2016. De fietsnetwerkkaart 'Westhoek' kost € 8 en is verkrijgbaar op de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

 

 

toerisme.valleedelalysNieuw fietsnetwerk Frans-Vlaanderen

Fietsen Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels
Het fietsnetwerk Westhoek loopt door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Tussen de Leie en de Frans-Vlaamse heuvels vind je maar liefst 830 km aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! Het netwerk is over de grens bewegwijzerd met dezelfde bordjes en ook de Franse kaart ziet er net als die van de Westhoek uit. 

Dankzij het knooppuntensysteem stippel je makkelijk je eigen route uit en… je kunt die zelfs onderweg veranderen! Geniet in alle vrijheid op de fiets van een heerlijk stukje Noord-Frankrijk. De fietsnetwerkkaart 'Vallée de la Lys' kost € 7 en is verkrijgbaar op de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

Fietsverhuur

Fietsen Covemaecker is uw ideale partner voor de verhuur van e-bikes.
Zij verhuren kwalitatieve, perfect, onderhouden dames e-bikes met Bosch middenmotor. 
Indien gewenst, worden de e-bikes op locatie geleverd. Reserveren op voorhand is een must. Verhuur is ook mogelijk buiten de openingsuren van de winkel.
 
De tarieven zijn als volgt:
 
1 dag : 30 euro/fiets
2 dagen : 55 euro/fiets
3 dagen : 80 euro/fiets
4 dagen : 100 euro/fiets
1 week : 140 euro/fiets 
 
De fietsen worden steeds volledig opgeladen afgeleverd en worden voorzien van een fietstas met extra kabelslot, pompje, reserve-binnenband en bandentrekkers. Indien verhuur voor meerdere dagen, wordt de oplader ook meegeleverd.

Covemaecker, Hendrik Deberghstraat 43, 8640 Oostvleteren, E info@covemaecker.be, T 057 40 03 15

toerisme.winkel.covemaecker
toerisme.fietsen.covemaecker
Dienst Toerisme
Gemeentehuis
Kasteelstraat 39
8640 Oostvleteren
België
057 40 93 23
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
13:30 - 16:00
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
13:30 - 16:00
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
13:30 - 16:00
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
13:30 - 16:00
Enkel via afspraak
09:00 - 12:30
Enkel via afspraak
13:30 - 16:00
Enkel via afspraak