Gemeentebestuur Vleteren: maatregelen Coronavirus

Gemeentebestuur Vleteren: maatregelen omtrent het Coronavirus Covid-19

Vrijdag, 13 maart, 2020
Update: maandag 6 april, 2020

Graag verwijzen wij naar de site www.info-coronavirus.be voor de meest actuele info omtrent het coronavirus. Op maandag 6 april werd een nieuw overzicht gepubliceerd door het Nationaal Crisiscentrum van de FAQ.

Het gemeentebestuur Vleteren neemt extra maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen en om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. 
De instructies gelden, wegens de verlenging aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad tot en met 19 april 2020. Indien de omstandigheden dit vereisen, kan hierna nogmaals een verlenging van 2 weken worden aangekondigd, dit tot 3 mei. Iedereen wordt op de hoogte gebracht moesten er nieuwe instructies volgen. 

Maatregelen gemeentebestuur Vleteren tot en met 19 april 2020

 

 1. Gemeentediensten:
  Het gemeentehuis en het OCMW: sluit zijn deuren en werkt enkel nog in dringende gevallen op afspraak. Telefonische permanentie wordt gehouden in de voormiddag, dit tussen 9 u. en 12.30 u. Alle zaterdagdiensten en andere zitdagen (Habito, Nestor, FOD sociale zekerheid, ...) worden geschrapt tot nader bericht.

 2. Gemeentelijke zalen:
  Alle zalen (de Sceure, dorpshuis Westvleteren en Oostvleteren) sluiten voor alle activiteiten t.e.m. 19 april. 

 3. Bib en archief: beide filialen van de bib te Vleteren sluiten hun deuren t.e.m. 19 april, bij vragen kunt u zich wenden tot bib@poperinge.be. Ook het archief sluit zijn deuren tot bovengenoemde datum.

 4. Recyclagepark: heropening voorzien op dinsdag 7 april

 5. Huis-aan-huis ophaling afval: momenteel geen wijzigingen

 6. NOAH: sluit zijn deuren t.e.m. 19 april

 7. Nestor: alle opdrachten van Nestor worden geannuleerd tot nader bericht.

 8. Dorpsrestaurant: de editie van 6 april gaat niet door

 9. WZC Benaja: hier gelden bijzondere maatregelen voor de bescherming van de gezondheid van de bewoners. Er is geen bezoek toegelaten. Enkel dringende bezoeken van en aan dokters-specialisten mogen plaatsvinden.

 10. Serviceflats: bezoek beperken tot het noodzakelijke, maaltijden kunnen gebracht worden.

 11. Postkantoor Woesten: open op ma/di - do/vr van 14u30 tot 17u, open op woe van 9u30 tot 12u30

 12. Horeca: alle zaken sluiten tot 19 april, afhalen kan wel, gelieve zich te wenden tot de zaak voor verdere informatie.

 13. Winkels: voedingszaken, dierenspeciaalzaken en apotheken – blijven open, ook in het weekend. Andere winkels sluiten volledig hun deuren t.e.m. 19 april.

 14. Markten: gaan niet door t.e.m. 19 april

 15. Kappers: verplicht gesloten t.e.m. 19 april

 16. School: de scholen schorsen de lessen op. Ze voorzien zelf in eventuele noodzakelijk opvang.

 17. Kerk: alle erediensten zijn verboden tot en met 19 april, met uitzondering van begrafenisceremonies, met maximaal 15 personen aanwezig, en religieuze huwelijken, maar alleen in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de bedienaar van de eredienst. 

 18. Medische vragen: raadpleeg je huisarts.

 19. Logies, B&B en vakantiewoningen: zijn gesloten voor toerisme, gelieve zich te wenden tot de aanbieder.

 20. Jeugdverenigingen en -activiteiten: alle activiteiten worden opgeschort tot 19 april

 21. Fietsclubs: alle activiteiten worden opgeschort tot 19 april

Voor een verdere update van het coronavirus, raadpleeg zeker ook onze algemene nieuwspagina, waar de nieuwsberichten steeds up-to-date worden gehouden. Ondernemers kunnen zich ook richten naar de pagina relevante bepalingen voor de lokale economie.

Voor informatie betreffende nutsbedrijven, leveranciers,... kunt u zich best wenden tot de websites van deze aanbieders voor meer informatie.

Informatie voor anderstaligen: Agentschap voor Integratie en Inburgering