Hello Belgium Railpass

  • 1 september 2020

U vernam ongetwijfeld dat de regering heeft beslist om een gratis 12-treinritten-pass ter beschikking te stellen aan alle inwoners van België met het oog op het herstel van de Belgische economie en het promoten van het spoor als openbaar vervoer. Die pass kreeg de naam Hello Belgium Railpass. Tussen 5 oktober en eind maart kunnen hiermee elke maand twee treintrajecten worden afgelegd in eigen land. NMBS wil er alles aan doen opdat iedereen de kans krijgt om er de komende maanden op uit te trekken met deze railpass.

Vanaf vandaag en tot uiterlijk 30 september (!) kan elke inwoner van dit land ouder dan 12 jaar (of die 12 jaar wordt tegen eind maart 2021) met zijn/haar rijksregisternummer online een Hello Belgium Railpass aanvragen via hello-belgium.be. Ter herinnering: kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis. De papieren pass wordt vervolgens met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister. Om een massale toeloop te vermijden tijdens de huidige coronacrisis, zal het niet mogelijk zijn om de pass aan een stationsloket te bekomen.

We beseffen dat niet iedereen vertrouwd is met online toepassingen. Daarom is er een speciaal telefoonnummer - 02 300 15 15 - voor wie hulp kan gebruiken bij het invullen van het webformulier of geen online toegang heeft. NMBS vindt het immers belangrijk dat wie het meest baat heeft bij de gratis pass, niet uit de boot valt.

Alle details over de Hello Belgium Railpass en zijn gebruiksvoorwaarden zijn terug te vinden op hello-belgium.be.