Kleurcode oranje voor jeugd en sport

  • 13 oktober 2020

Op dit moment stijgen de coronacijfers zorgwekkend. Daarom schakelen de sportsector en het jeugdwerk in heel Vlaanderen vanaf woensdag 14 oktober over naar kleurcode oranje. Een algemene aanpassing van de kleurcode voor onderwijs is voorlopig nog niet aan de orde.
Hieronder vindt u meer informatie over de impact van de gewijzigde kleurcodes voor de sportsector en het jeugdwerk.
  
SPORT VLAANDEREN 

Kleurcode oranje voor de sportsector

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden tijdelijk verboden worden voor iedereen boven 12 jaar. Voor sporters onder 12 jaar verandert er op dat vlak niets. De kleedkamers en douches sluiten, behalve in zwembaden. 
De sportkantines zijn open en volgen de richtlijnen van de horeca. Publiek is toegelaten op sportactiviteiten conform de bepalingen daarover in het Ministerieel Besluit en de toepassing van het Covid Event Risk Model (CERM).
Tijdens de herfstvakantie kunnen sportkampen doorgaan in kleinere groepen, volgens de protocollen die gelden voor alle jeugdkampen.
De verstrengde maatregelen worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. 

Meer informatie over de kleurencodes voor sport.

JEUGD 

Jeugdwerk gaat naar code oranje


Vanaf 14 oktober schakelt ook het jeugdwerk over op code oranje. 
Net als bij code geel wordt een groot deel van de jeugdwerkregels die gelden sinds de zomer doorgetrokken. In kleurcode oranje verkleint de bubbel voor +12-jarigen bij binnenactiviteiten naar 20 kinderen of jongeren. Het dragen van een mondmasker is tijdens die activiteiten verplicht. Voor buitenactiviteiten blijft een bubbel van 50 mogelijk en moet geen mondmasker gedragen worden.


Bekijk alle richtlijnen voor de kleurcode oranje in het jeugdwerk op de website van De Ambrassade.