Nieuwe bibkaart

  • 9 juli 2020

Nieuwe bibkaart met illustratie van Xavier Truant

In het voorjaar kreeg het bibliotheeksysteem van de meeste bibliotheken een upgrade. Voor nieuwe leden van de bibs in de regio betekent dit ook dat ze een nieuwe lidkaart krijgen. Illustrator Xavier Truant maakte een ontwerp hiervoor.

Vóór de aansluiting op het nieuwe systeem, werkten de bibliotheken met een lokaal of provinciaal bibliotheeksysteem. Vandaag is Wise het centraal bibliotheeksysteem voor Vlaanderen en Brussel. Wise maakt het in de toekomst makkelijker voor bibliotheken uit een regio om samen te werken.

De bibliotheken van Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke hebben een jarenlange traditie van projectmatig samenwerken onder de noemer Biblio7.

Aan illustrator Xavier Truant (°Poperinge) werd gevraagd om die samenwerking in een illustratie te gieten. De illustratie bevat herkenbare elementen uit iedere bib (vb. gebouw) en/of gemeente (vb. heuvels). De vormgeving van de bibliotheekkaart gebeurde door Katelijne Demuelenaere van Design Sense uit Ieper.

Aan de lidkaart kan het lidmaatschap van meerdere bibliotheken uit de regio gekoppeld worden. Het blijft ook mogelijk om je lidmaatschap te koppelen aan je e-ID. Bestaande leden kunnen hun huidige bibkaart blijven gebruiken.