Op stap met de kinderen

Sanctuary ‘De Zonnegloed’ 
Kasteelweg 22, 8640 Oostvleteren
T 057 40 18 56
www.dezonnegloed.be – E info@dezonnegloed.be

Openingsuren:
Check eerst onze website! Reserveren verplicht.

Woensdag tot en met zondag open van : 9.30u tot 17.30u
(maandag en dinsdag gesloten) 

Winterperiode : november t/m maart 
- woensdag en zaterdag open van 13u tot 17u
- elke vakantiedag open (maandag en dinsdag gesloten)
(gesloten op 24-25 & 31 dec. en 1 jan.)

Toegangsprijs : €15.5 / -3 jaar gratis
Reserveren verplicht.  Zie www.dezonnegloed.be
 
Meer dan 120 diersoorten te bezichtigen bij de Zonnegloed in Oostvleteren!
In ons Sanctuary ontmoet je zo’n 450 dieren, meer dan 120 soorten in een natuurlijke omgeving, zoals stokstaartjes, roofvogels, reptielen, apen, kamelen, lynxen, beren, gezellige boerderijdieren en nog zoveel meer toffe en interessante dieren. Er wachten jou heel wat spannende avonturen.  Dierenverzorgers vertellen beestig leuke weetjes over de dieren. Je komt echt oog in oog te staan met dieren uit alle delen van de wereld. Even bijkomen van al die spanning ? Neem de kinderen mee naar de verschillende speelpleinen of geniet van een drankje en een hapje in onze “eco-selfservice”.
 
- 450 dieren / meer dan 120 soorten
- vele boeiende en leerzame voedervoorstellingen
- heerlijke speelpleinen
- leuke doe-opdrachten
- verschillende speurtochten

Westhoek KD 's tocht: Oma's geheime recept

Een wandeltocht in Vleteren speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar!
De Westhoek KD’s tocht “Oma’s geheime recept”.

De wandeling is 5 km lang en duurt ongeveer 3 uur. De opdrachten helpen je zoeken naar het ontbrekende ingrediënt uit oma’s recept. Tussen de opdrachten staan er allerlei leuke recepten uit oma’s kookboek die je thuis kan uitproberen.

Er is ook een kleine wedstrijd waar je aan kan meedoen! Na de tocht kan je thuis je eigen, cool bieretiket ontwerpen, en die posten op de facebookpagina van KD’s tocht Vleteren of doormailen naar de Toeristische Dienst. Uit alle inzendingen verloten we een mooie prijs!

Het zakje met alle benodigdheden voor je zoektocht is te verkrijgen bij de dienst toerisme en bakkerij Vannobel, Oostvleterendorp 5, 8640 Vleteren, tel 057/40 02 24 voor € 5.

Kindvriendelijke fietsroutes met Jaek en Nink.

De westhoek KD figuurtjes "Jaek en Nink" wijzen de kinderen de weg via zeshoekige bordjes. De routes liggen tussen de 17 en 30 km.

Met Jaek en Nink door de hoppevelden (Vleteren/Poperinge)
Een fietsroute op maat van gezinnen met kinderen die start aan OC de Sceure of de dienst van Toerisme Poperinge. De route is 33 km lang. Gratis te bekomen op beide diensten van toerisme of via deze link.

KD menu's bij:  Resto Bazil, Kruisstraat 2, 8640 Westvleteren, T 057 40 02 77, G 0479 77 05 95, W www.restobazil.be

Speurtocht 'Ongeluk in de Sixtusbossen' wandeltocht (2 à 3 km)

Lucas heeft iets akeligs meegemaakt: laatst hoorde hij een doffe knal in het bos. Hij kon niks zien omdat het pikkedonker was. Maar de bosbewoners hebben wel degelijk iets gemerkt! Lucas vraagt de boswachter om hulp. Help jij hem het mysterie op te lossen? 

Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht op mama’s, papa’s met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek!

Met de hulp van Stijn het Konijn, Ever Sam, Boswachter Bruno of één van de vele andere leuke personages vind je jouw weg doorheen het bos. Als je het juiste pad vindt en de antwoorden weet op alle vragen, dan kun je vast en zeker het mysterie oplossen!

 Je kan de speurfolder afhalen in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart te Woumen en De Palingbeek te Zillebeke of bij de toeristische dienst Vleteren. De speurtochten zijn ter plaatse niet bewegwijzerd. Een speurfolder kost € 1.

Wippehoek - speelbos

Niets leuker dan je uit te leven in de natuur. Je mag hier klimmen, hutten bouwen, indiaantje of verstoppertje spelen, ravotten… Buiten spelen is hier een avontuur want er valt van alles te ontdekken! Luister naar de geluiden, bekijk de planten en dieren en geniet van de gezonde buitenlucht!

Met de auto: De Wippehoek is te bereiken via de N8 Veurne-Ieper. Sla tussen Oostvleteren en Woesten rechts af in de Sperlakenstraat en sla vervolgens links af in de Burgweg. Sla nogmaals rechts af tot aan de parking van de Wippehoek.
Te voet: Ter hoogte van KP 86 op het wandelnetwerk Hoppeland.
Met de fiets: Tussen knooppunten 71 en 31 van het fietsnetwerk Westhoek sla je rechts af in de Burgweg tot aan de parking van de Wippehoek
 

Multimovepad Sixtusbossen - De Lovie

Dit bewegwijzerde multimovepad van in totaal ongeveer 4,5 kilometer bestaat uit twee lussen. De start is in de nabijheid van de openbare parking op de hoek van de Canadaweg (Poperinge) en de Leeuwerikstraat (Vleteren).

Op jullie pad ontdek je een klimpalenparcours, klim- en stappalen, een evenwichtsbalk, een duikelrek, een touwenparcours, een klimnet, … Kortom volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen. De lus door de Sixtusbossen doorkruist ook een speelzone. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en kampen bouwen. De lus doorheen het kasteeldomein De Lovie brengt een mooie mix van erfgoed, natuur en ravotplezier.
 

Dienst Toerisme
Veurnestraat 4
8640 Oostvleteren
België
057 40 93 23
Gesloten
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
Gesloten

 

 

 

 

 

Op stap met de kinderen
toerisme.zonnegloed

 

 

 

 

 

 

 

toerisme.KD-logo
Zien, doen en beleven
KDs toerisme

 

 

 

 

Toerisme-Ongeluk-in-de-sixtusbossen

 

 

 

 

 

toerisme.wippebos

 

 

 

toerisme.multimovepad