Plusbus

  • 9 januari 2020

Vanaf 1 februari 2020 kunnen inwoners van Vleteren en Lo-Reninge, via NestorPlus, beroep doen op de minibus ‘PlusBus’ voor verplaatsingen die anders moeilijk of niet lukken. Voorwaarde voor gebruik is dat er minstens 1 passagier meerijdt met een fysieke en/of mentale beperking.
De minibus biedt plaats aan 8 personen (één rolstoel), plus chauffeur. De chauffeur dient in het bezit te zijn van een rijbewijs B. 

Dit project werd gerealiseerd door: BVBA Special Ad uit Wieze, vzw Familiehulp als promotor van het project ‘Zorg in de Binnentuin’ en de gemeentebesturen van Vleteren en Lo-Reninge. De firma Special Ad haalde publiciteit bij lokale handelaars in beide gemeenten, die in ruil voor hun bijdrage een stickeradvertentie kregen op de bus. Het gemeentebestuur van Vleteren is dankbaar voor de solidariteit en financiële bijdrage van de Vleterse zelfstandigen en vrije beroepen. 
Via deze sponsoring steunden ze ook 3 goede doelen uit onze regio: NOAH en de Walhoeve uit Vleteren en het Havenhuis uit Reninge. 

Wil je als zorgbehoevende een beroep doen op de Plusbus of wil je je inzetten als vrijwilliger – chauffeur, aarzel dan niet om contact op te nemen met NestorPlus via 0473 33 34 33.