Telenet: stopzetting analoge diensten

  • 10 februari 2020

Update 20 maart 2020: Alle stopzettingen van het analoge radiosignaal via de kabel, die gepland waren na 16 maart, worden tijdelijk uitgesteld ten gevolge van de coronacrisis. Wanneer de stopzetting wel gepland wordt, wordt verder gecommuniceerd via Telenet.

In het najaar van 2019 kondigde Telenet aan dat het in de loop van 2020 het analoge radio- en televisiesignaal op zijn kabel stop zal zetten. Voor diegenen die nog gebruik maken van het analoge signaal is er een oplossing. Iedereen wordt hieromtrent persoonlijk geïnformeerd via brief of e-mail. 

RADIO 

Tussen 11 februari en 22 april 2020 wordt het analoge radiosignaal via de kabel in heel Vlaanderen en Brussel in fases afgeschakeld. Het gaat alleen om radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos in huis zijn verbonden.  Radio luisteren in je auto zal bijvoorbeeld nog steeds werken. Je kunt steeds nagaan of je radiotoestel nog zal werken via www.telenet.be/signaalswitch.  

TELEVISIE  

Het afschakelen van het analoge televisiesignaal via de kabel gaat pas van start in december 2020.  Vanaf de zomer voorziet Telenet een toepassing waarbij klanten op basis van hun klantnummer kunnen nagaan wanneer zij aan de beurt zijn. Vanaf 8 weken voor het afsluiten komt er een boodschap op alle zenders. Na het afsluiten van het analoge televisiesignaal krijgen klanten een pancarte te zien met meer informatie. 

Oplossingen? Hulp nodig? 

Op de website www.telenet.be/signaalswitch vind je filmpjes en informatie om na te gaan of je nog analoog kijkt of luistert. Je vind er ook een stappenplan om de instellingen van je televisietoestel aan te passen.  Wie geen internettoegang heeft, kan ook altijd terecht in het contactcenter (015 66 66 66) voor meer duiding en hulp.