Verdeling mondmaskers loopt vertraging op wegens douane

  • 3 juni 2020

Frustratie alom bij West-Vlaamse gemeenten, hun inwoners én de bedrijven die de mondmaskers moeten leveren, nu blijkt dat een flink deel ervan vastzit aan de douane. Honderdduizenden mondmaskers kunnen zo niet bedeeld worden door de gemeenten.

Ook de levering van mondmaskers voor de gemeente Vleteren laat op zich wachten. De mondmaskers waarvan sprake werden in groep aangekocht door enkele West-Vlaamse gemeentes en steden eind april, in hun strijd tegen het coronavirus.  De levering blijkt nu vast te zitten bij de douane in Luik.

Op vraag van de Federale overheidsdienst Economie houdt de douanedienst de levering daar alsnog tegen, omdat de verpakking geen handleiding zou bevatten. De gemeente Vleteren voorzag echter reeds een instructiebrief die zal verdeeld worden met de mondmaskers onder onze inwoners.

Op het hoogste politieke niveau wordt nu druk uitgeoefend om een vlugge oplossing te vinden voor dit debacle. Er wordt gehoopt dat de levering volgende week zal aankomen, waarna wij uiteraard zo spoedig mogelijk aan de slag gaan om deze te verdelen onder onze inwoners.