Verhuis gemeentelijke diensten Vleteren

 • 11 mei 2021

Verhuis gemeentelijke diensten: vanaf 17 mei 2021 in het nieuwe gemeentehuis/de Sceure

Na een aanzienlijke periode van verbouwings- en opwaarderingswerken, is het eindelijk zover: alle publieke diensten (gemeente, OCMW en politie) verhuizen naar de Veurnestraat 4 in Oostvleteren. 
De gemeente en het OCMW zullen er vanaf maandag 17 mei ten volle samenwerken ten dienste van de burgers als het lokaal bestuur Vleteren.

Op het gelijkvloers, centrale ingang kant parking, vind je alle onthaaldiensten: het loket en de dienst Burgerzaken & Bevolking, het secretariaat van gemeente en OCMW, de sociale dienst en het Huis van het Kind, Dorpsdienst NestorPlus.

Via de ingang vooraan het gebouw vind je de dienst Vrije Tijd: Cultuur & Toerisme, Jeugd & Sport en Zaalbeheer. 

Op de 1ste verdieping bevinden zich: dienst Ruimte & Omgeving en verdere interne diensten. Ook de Raadzaal – Trouwzaal, waar huwelijken voortaan worden voltrokken met zicht op de De Meestersmolen.

De lokale politie – tegenwoordig Regiopost Vleteren genaamd, behoort tot Regio West binnen de politiezone Arro Ieper,  samen met Poperinge, Heuvelland en Mesen – beschikt over een kantoor- en verhoorruimte op het gelijkvloers. De politie droeg bij in de investeringskost en betaalt een jaarlijkse huurvergoeding voor het gebruik van hun lokalen. Bij de politie zal kunnen langsgegaan worden op dinsdagvoormiddag, donderdagnamiddag en één keer in de maand ook de zaterdagvoormiddag.

De bib Oostvleteren en het Archief hadden al sinds half februari 2020 hun nieuwe onderkomen in de recente aanbouw aan de Sceure. Via de centrale ingang kant parking krijgen deze diensten nu ook een volwaardige inkom. 

De Sceure wordt dus het centraal administratief centrum van de gemeente, maar behoudt daarnaast ook zeker zijn ontmoetingsfunctie: verenigingen en particulieren kunnen nog steeds terecht in de Grote en Kleine zaal voor activiteiten, feestjes, vergaderingen… De aangename, groene buitenomgeving en parking met een 80-tal staanplaatsen vormen hierbij een absolute meerwaarde.

Ook de Harmonie en de KLJ blijven hun vast onderkomen hebben in de Sceure.  

Het OCMW-gebouw te Woesten (Woestendorp 12) blijft behouden. De ruimte achteraan is nog steeds verhuurd aan BPost, het postloket is open in de namiddag op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, de woensdag in de voormiddag.  

In de burelen vooraan gaan elke woensdagvoormiddag volgende zitdagen door:
-    OCMW
-    Habito Woonwinkel
-    Trajectbegeleiding De Opstap

Ook de vergaderruimte boven en een kleinere overlegruimte beneden blijven dienst doen. 

Het gemeentehuis in de Kasteelstraat 39 zal worden verkocht. De procedure hiervoor wordt in de tweede helft van dit jaar opgestart.

Op heden wordt er, ingevolge de coronamaatregelen, nog steeds uitsluitend op afspraak gewerkt. Zodra het mogelijk is, zetten we de deuren op deze nieuwe locatie graag terug open, elke voormiddag (9u-12u30) en ook op donderdagnamiddag (13u30-16u).

Alle informatie omtrent onze gemeente, de diensten alsook nieuwsupdates, blijven uiteraard vrij raadpleegbaar via de gemeentelijke website, www.vleteren.be.
Ook het gemeentelijk infomagazine, de Vleternoare, blijft een vaste waarde.

Het personeel en het bestuur kijken alvast uit naar hun nieuwe werkplek, voor de bijhorende officiële opening is het nog even geduld oefenen. 

Voor meer info:
burgemeester@vleteren.be    Burgemeester Stephan Mourisse
directeur@vleteren.be            Algemeen directeur Nele Vanderhaeghe
info@vleteren.be                    Emily Titeca, dienst Informatie en Zaalbeheer 

Alle diensten zijn rechtstreeks telefonisch bereikbaar: 

 • 057 40 93 26   Loket en dienst Burgerzaken & Bevolking        
 • 057 46 96 01   Het secretariaat van gemeente en OCMW        
 • 057 46 96 06   De sociale dienst en het Huis van het Kind     
 • 0473 33 34 33  Dorpsdienst NestorPlus                                   
 • 057 40 93 20   Dienst Ruimte & Omgeving                             
 • 057 40 93 28   Dienst Milieu & Mobiliteit                                 
 • 057 40 93 23   Dienst Cultuur en Toerisme                             
 • 057 40 93 21   Dienst Jeugd en Sport                                     
 • 057 40 93 22   Zaalbeheer                                                       
 • 057 40 93 25   Algemeen directeur                                         
 • 057 40 93 29   Dienst Financiën                                               
 • 057 40 93 27   Dienst Informatie & IT