vtbKultuur

vtbKultuur

Welkom vtbKultuur te Vleteren!

Sinds kort hebben we ook een veelbelovende vtbKultuur-groep in Vleteren!
6 gedreven dames uit Vleteren bundelen hun enthousiasme en passie om van start te gaan met een nieuwe afdeling. Met vtbKultuur Vleteren  willen ze hun prachtige gemeente promoten en mensen samen brengen om aan cultuur te doen. 
 
Carine Parent, Gerda Goubeir, Hilde Hauspie, Ingeborg Sohier, Marleen Lebbe (contactpersoon) en Vienna Depuydt zijn allen op cultureel (-toeristisch) gebied al heel betrokken in de gemeente/streek en dus niet aan hun proefstuk toe. Hun drijfveer om hun mooie gemeente met haar rustig en landelijk karakter meer naar buiten te brengen, gecombineerd met hun streven om lokaal talent (lokale kunstenaars) een podium te geven én mensen samen te brengen rond cultuur, vind je meteen terug in hun eerste project, ‘WOW, wandelen van kunst naar abdij’. 

WOW wordt een driedaagse met kunst en optredens op unieke plaatsen in Vleteren, verbonden door een wandelroute die voor iedereen toegankelijk is. Het gaat hier over kunst in de brede zin van het woord, van beeld tot schilderkunst, van muziek tot woord,  glas of keramiek, fotografie, van voelen naar zien, van luisteren naar de stilte ontdekken....WOW staat voor Westvleteren, Oostvleteren en Woesten: de 3 deelgemeenten waar ze achtereenvolgens jaarlijks het project willen organiseren. 
Op 9, 10 en 11 oktober 2020 gaat WOW voor de eerste keer door in Westvleteren in de buurt van de Abdij. De abdij van de paters met hun wereldberoemde bier.

Naast dit project zitten ze nog te broeden op andere leuke initiatieven waarbij ze culturele toegankelijke ontmoetingsmomenten willen creëren, in Vleteren en vanuit Vleteren. En dit onder het motto: ‘eenvoud siert’ en ‘samen uit en ook samen gezellig thuis’!
Welkom vtbKultuur Vleteren en veel succes!

Meer info op: www.vtbkultuur.be/vleteren.
Contact: vleteren@vtbkultuur.be
Meer info over hun Vleteren, het groene bierdorp:  www.toerismevleteren.be.
 

Dienst Cultuur
Kasteelstraat 39
8640 Vleteren
België
057 40 93 23
Gesloten
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
13:30 - 16:30
09:00 - 12:30