Wie wint de tweede Noëlprijs?

  • 24 juli 2020

De allereerste Noëlprijs werd op donderdag 19 december 2019 uitgereikt aan onze plaatselijke imker Eric Vanhoucke. Z’n passie voor de honingbij is enorm… Eric leeft tussen én met z’n honingbijen. Z’n enthousiasme is prachtig om zien en werkt aanstekelijk. Z’n inzet voor deze diertjes in allerhande mogelijke wijzen is super. Dus geen twijfel mogelijk dat Eric als eerste de Noëlprijs in ontvangst mocht nemen.

De Noël-prijs bestaat uit een geldprijs van 250 €. Elke persoon, groep personen, vereniging of bedrijf die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op vlak van natuur en milieu op het grondgebied Vleteren komt in aanmerking.

Heb jij al jaren een pesticidenvrije moestuin, een mooie aanplanting gedaan, kies je zo vaak als mogelijk voor duurzame mobiliteit, heb je een ecologische renovatie achter de rug,…? Of misschien wil je je buur, kennis of vereniging eens in de bloemetjes zetten met hun initiatief?

Hoe verloopt de verkiezing?

1. Neem voor 1 oktober 2020 contact op met de voorzitter van de milieuraad (dhr. Gilbert Liefhooghe, Keiweg 2 te 8640 Vleteren, gilbert.liefhooghe1@telenet.be) Vermeld kort volgende gegevens: Naam en adres van de kandidaat, korte beschrijving van het duurzaam initiatief (dit moet geen uitgebreid dossier zijn).

2. De milieuraad bezoekt de ingediende projecten in oktober.

3. De leden van de milieuraad verkiezen het beste project.

4. In december wordt de Noël-prijs dan uitgereikt.